Tort diplomat

- Iorga Ana-Maria

Tort diplomat

Tort diplomat

Ingrediente: 50g gelatină, 2 cutii compot ananas, 6 ouă, 500 g zahăr, 1 kg frişcă lichidă.

Preparare: Se pun pacheţelele de gelatină la înmuiat cu zeama de la compot şi se lasă de seara până dimineaţa (o noapte).

A doua zi gelatină gălbenuşurile şi 200 g zahăr se pun la foc mic până se face o compoziţie ca o ciulama. Albuşurile se bat spumă cu puţină sare apoi se adaugă zahărul rămas puţin câte puţin.

Separat se face frişcă. Jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu albuşurile bătute spumă şi cu gelatina călduţă.

ATENŢIE! gelatina neapărat trebuie să fie un pic călduţă altfel nu se va omogeniza. În caz că s-a răcit prea rău se poate încălzi din nou un pic pe aragaz.

Într-o tavă pe fundul căreia s-au pus fructele de ananas din compot (se pot pune şi caise, portocale, kiwi, banane) se toarnă compoziţia de mai sus.

Se lasă la frigider până se întăreşte. Se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu frişca rămasă şi eventual cu fructe sau trandafiraşi făcuţi chiar de voi.

Poftă bună!

Tort la metru

Tort cu fructe de sezon

Tort din brânză cu căpşuni

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Share/Bookmark

0 comments:

Post a Comment